Dovolená Jeseníky

3.4.10 - 11.4.2010 V sobotu jsme vyrazili do Jeseníků. Po cestě jsme se ještě stavili za Janou Krejčířovou a celou její psí smečkou. Udělali jsme si krásnou psí procházku.
Ubytovaní jsme byli v hotelu Anděl v Andělské hoře. Moc hezký hotel, kde jsou hosté opravdu vítáni a hýčkáni a s pejsky nemají vůbec žádný problém. Odtud to bylo kousek do Karlovy studánky, z které jsme podnikali výlety na Praděd. Hned v neděli nás probudilo sluníčko, tak jsme se vypravili až na samý vrcholek Pradědu na vysílač. Lidí bylo s ohledem na prodloužený víkend dost, ale vůbec to nevadilo. Na Praděd je hodně omezen vjezd automobilů a dopravu zajišťují autobusy, které každou hodinu jedou z Karlovy studánky přes Hvězdu na Ovčárnu.
Velikonoční pondělí bylo naštěstí jediným dnem který nám propršelo, tak jsme udělali procházku po okolí Andělské hory a vyšli na Anenský vrch po křížové cestě. Večer pak odpočívali v nově udělaném bazénu v Karlově studánce s teplou termální vodou a spoustou masážních a perličkových trysek.
V úterý jsme si udělali velký výlet z Karlovy studánky podél Bílé Opavice nahoru na Praděd k Barborce. Vzali jsme to po žluté značce, která vede po lávkách, žebříčcích a cesta je to opravdu zajímavá a pořád se měnící. Holky všechny žebříčky zvládly. Dole jsme šli beze sněhu a čím dál výš přimrzalo a byl sníh. Cestou jsme vůbec nikoho nepotkali, vlek na Petrovi kameny nejel a i na Barborce jsme byli jediní strávníci.
Ve středu jsme se vypravili k Branné na opevnění a prošli spoustu bunkrů.
Ve čtvrtek pak vyjeli zase na Praděd a tentokrát si půjčili běžky. Původně s ohledem na to, že jsme na tom stáli po hodně dlouhé době, jsme chtěli jen malé kolečko, ale nakonec nám to nedalo a dojeli až na Švýcárnu. Celý den hodně svítilo sluníčko a odpoledne sníh povoloval. To nám ani moc nevadilo. Přece jen pro jízdo z kopce na běžkách to bylo lepší. Holky se stejně jak na bruslích pod nohy nepletou, spíš naopak hezky se držely jen opodál a ťapkaly s námi.
Na víkend jsme se pak stavili na návštěvy rodičů do Ostravy a příjemně tak zakončili dovolenou.

více fotek - odkaz na rajče

mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt