Coursing

20.3.2010 Mejsí je zase dráček k neutahání, tak jsem obě holky přihlásila na treningový běh coursingu do Stráže nad Nisou. Běhalo se na velké louce. Trať byla hezky udělaná a holky se opravdu proběhly. Nejdřív Mejsí která už chtěla střapeček lovit hned jak za ním viděla běhat jiné pejsky. Arven jsme taky nemuseli pobízet a hned se ním pustila. Pak jsme nechali běžet Arven s Mejsí najednou. Na dráze běžely hezky spolu, žádná rivalita. Mejsí byla v cíli první a měla strašnou radost, že se mohla do střapečku zakousnout. Pak už jen nezbytné natáhnutí pro dalšího pejska a holky příjemně utahané prospaly cestu domů.
Coursing, čili běhání v přírodním terénu za umělou návnadou. Coursing je pro psy sportovní aktivitou, založenou na bezprostřední touze psa lovit a na jeho kořistnickém pudu. Běhá se v přirozeném terénu s využitím přírodních či dosazených překážek a cílem je ulovit kořist, která je tažená navijákem na tenkém lanku. Kličky, simulující běh zajíce, zajišťují kladky na zemi, kolem kterých je lanko vedeno. Kořist představuje igelitový střapec, případně navázaná králičí kůže. Každé plemeno běží zvlášť a každý pes je zvlášť bodován.
mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt